Home | Kontakt | E-mail | Impressum

Home Rólunk A baryton CD Fellépések Galeria
Deutsch  Esterhazy Ensemble Start English

 

Az Esterházy Ensemble Michael Brüssing viola da gamba művész vezetése alatt a jól ismert hercegi családot választotta névadójául, és Joseph Haydn valamint környezete baryton muzsikájára specializálódott. Az együttes tagjai különböző együttesekben szerzett évtizedes tapasztalatokkal rendelkeznek a histórikus előadásmód terén.


Ebben a formációban 2002 óta játszanak együtt, és a jelentősebb fesztiválok azonnal felfigyeltek rájuk.


Első CD-jük a világpremiernek számító felvétel Luigi Tomasini darabjaiból, mely a német CPO és SWR Stuttgart koprodukciójában készült.


Ezt követte 2004-ben egy J. Haydn darabjaiból készült válogatás, amely Eisenstadtban az Esterházy-kastélyban készült. 2005-ben készítettek a barytonról egy egyórás TV műsort a japán NHK Tokio tévétársaságnak. Forgattak zenés filmet az osztrák ORF-el, és az angol BBC-vel is.


2008 szeptemberében készültek el a Haydn által komponált, összegyűjtött baryton darabok felvételeivel. Ez a monumentális munka a világ első baryton trió összkiadása, amely 21 CD-re fért fel.


2009-ben egy 3 hetes Japán turné alkalmából készült egy excluziv válogatás CD az együttes munkáiból.


2011-ben került lemezre a szintén fertődi illetőségű baryton virtuóz és komponista, Andreas Lidl darabjaiból egy szép album a Brilliant Classics kiadásában.


Legutóbbi felvételük nem csak azért kuriózum, mert szintén világpremiernek számít, de a kézíratokból maguk állították össze a szólamkottákat is, mivel nem létezett kottakiadás Luigi Tomasini összes barytontriójából.


Az Esterházy Ensemble rendszersen koncertezik mindkét eredeti "Haydn-helyszínen", Eisenstadtban és Fertődön, valamint Európa különböző fesztiváljain.


Az együttes tagjai:


Michael Brüssing -  Baryton


Bolyki András - Viola


Mária Andrásfalvy-Brüssing  Violoncello